Acne bij mannen

Veel mensen denken dat acne alleen in de pubertijd voorkomt. Dit is echter niet waar, bij mannen en vrouwen op latere leeftijd kan ook acne voorkomen. In deze blog ga ik het hebben over acne bij mannen. Hoe kan het dat een man acne krijgt en wat kan je er aan doen? Omdat veel mannen zich schamen voor hun acne, is de drempel vaak te hoog om aan de bel te trekken. Na het lezen van deze blog kun je nog altijd de beslissing maken om naar een schoonheidssalon te gaan.

Acne word veroorzaakt door overmatig veel talg op je huid. Talg word geproduceerd door de talgklieren en deze verstoppen je poriën. Daarna komen er bacteriën bij en dan krijg je een ontsteking. Een ontsteking (puistje) op de huid noemen we acne.

bbs riel acne bij de man

Wanneer je hormonen niet in balans zijn kan gaat je lichaam extra talg produceren. Sommige mannen hebben last van stress, en dit zorgt voor een onregelmatige hormoonhuishouding. Je hormonen zijn van streek door de stress en daardoor kan je acne krijgen. Bij mannen wordt acne versterkt wanneer je te veel mannelijke hormonen aanmaakt. Vaak heb je dan ook last van acne op je rug, borst en veel beharing op je lichaam en wellicht beginnende kaalheid.

Het belangrijkste is om niet op te geven! Zelfs wanneer je last hebt van acne en van alles al hebt geprobeerd.

Mannen willen jullie echt van je acne af?

Vraag daarom altijd informatie bij een huidspecialist, er zijn vele mogelijkheden om acne bij mannen met de juiste verzorging thuis en de juiste behandelingen in het instituut onder controle te krijgen.

Wij adviseren u graag welke nutricosmetics en huidverzorging bij u past, om de beste resultaten te behalen om van je huidprobleem af te komen.

Wilt u ook weten welke huid verbeterende behandelingen er zijn voor uw huid? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor het maken van een afspraak voor een gratis intake gesprek en huidscan!

Babor Beauty Spa Riel, uw specialist in huidproblemen, huidverbetering en huidverjonging voor Riel, Tilburg, Goirle, Oisterwijk, Breda, Waalwijk.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Plaats een reactie