Jeugd puistjes

Acné in de puberteit (jeugdpuistjes)

Acne in de puberteit

In de puberteit kan je van veel dingen last hebben. Bij meisjes begint de menstruatie en bij jongens en meisjes beginnen je hormonen andere dingen te doen. Je word namelijk een echte man of vrouw. Je kunt last krijgen van acne (jeugdpuistjes). Maar wat is dit precies en hoe weet je of je acne hebt? En hoe kom je er vanaf?

Acné is een van de meest voorkomende huidaandoeningen. Dit is natuurlijk erg vervelend, maar het kan ook een enorme impact hebben op je zelfvertrouwen en op je sociale leven. In de meeste gevallen hebben pubers hier last van door een overmatige aanmaak van talg tijdens de pubertijd.

bbs jeugdpuistjes acne

Jeugdpuistjes komen met name voor op het gezicht, maar ook in de nek, rug en op de schouders. Het is een gevolg van de hormonen die tijdens de puberteit op hol slaan. Op het moment dat er weer een balans in de hormoonspiegel komt, zullen in de meeste gevallen de jeugdpuistjes ook weer verdwijnen, maar dit kan wel tot je 25ste duren…

In je huid zitten talgklieren, en deze klieren zorgen ervoor dat je talg produceert. Dit houdt de huid vettig en goed in balans. Tijdens de puberteit zijn de hormonen volledig in onbalans. De talgklieren in de huid worden groter en gaan meer talg produceren. Daarnaast is de talg ook vaak dikker. Hierdoor kan de talg niet makkelijk afgevoerd worden, en ontstaan er verstoppingen in de poriën. Je huid kan niet goed ademen en er komen bacteriën vrij waardoor je een ontsteking krijgt.

Als het goed is gaan de jeugdpuistjes vanzelf weer weg. Maar dan wel met schade, met name op het gezicht. Als je acne hebt en de puistjes niet goed verwijderd kan je namelijk littekens krijgen. En deze zijn je hele leven lang zichtbaar. Het is niet verstandig om zomaar een puistje uit te knijpen. Vraag daarom altijd informatie bij een huidspecialist, er zijn vele mogelijkheden om je huid met de juiste verzorging thuis en de juiste behandelingen in het instituut onder controle te krijgen. Wij adviseren u graag welke nutricosmetics en huidverzorging bij u past, om de beste resultaten te behalen om van je huidprobleem af te komen.

Wilt u ook weten welke huid verbeterende behandelingen er zijn voor uw huid? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor het maken van een afspraak voor een gratis intake gesprek en huidscan!

Babor Beauty Spa Riel, uw specialist in huidproblemen, huidverbetering en huidverjonging voor Riel, Tilburg, Goirle, Oisterwijk, Breda, Waalwijk.

 

 

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Plaats een reactie