Acne op latere leeftijd

Acne op latere leeftijd

Bent u 25 jaar of ouder en heeft u last van acne? Dan heeft u acne op latere leeftijd. We denken altijd dat het iets van pubers is, maar wie ooit acne heeft gehad kan dit op latere leeftijd weer terug krijgen. Maar ook als je nog nooit last van acne hebt gehad, kan je hier last van krijgen. Deze vorm van acne is bijna nooit over het hele gezicht zichtbaar, maar wel erg vervelend. Gelukkig is het goed te behandelen.

Wat kunnen de oorzaken zijn van acne op latere leeftijd?

Stress: Als je stress hebt geeft je zenuwstelsel signalen af naar je hormonen. Hierdoor worden je talgklieren actief en kunnen ze de poriën verstoppen.

Hormonen: Als je een vrouw bent heb je wel eens last van hormonale schommelingen. Dit kan komen door zwangerschap, gestopt met de pil, borstvoeding geven of de memo pauze. De hormonen van vrouwen schommelen behoorlijk tijdens het leven. Dit heeft een invloed op meer of minder mate van acne. De een heeft er veel last van, en de ander helemaal niet. Dit kan je qua hormonen verder niet veranderen.

Erfelijkheid: Als het in je familie voorkomt dat acne op latere leeftijd plaatsvind, kan het zo zijn dat dit erfelijk bepaald is.

Roken: Als je rookt komen er chemische stoffen in ons lichaam terecht. Hierdoor heb je een slechtere doorbloeding. De huid ziet witter, en de afvalstoffen kunnen niet goed worden afgevoerd. Je poriën zullen sneller gaan verstoppen, wat de kans op acne vergroot.

bbs acne bij volwassen

Acne op latere leeftijd heeft ook een andere aanpak nodig dan acne in de pubertijd. Hoe ouder je word, hoe meer de talgproductie afneemt. Ook word onze huid dunner en geneest langzamer van wondjes en puistjes.

Op een oudere huid kan je niet dezelfde creme gebruiken als op een jonge huid. Vraag daarom altijd informatie bij een huidspecialist, er zijn vele mogelijkheden om binnen 8 weken je huid met de juiste verzorging thuis en de juiste behandelingen in het instituut onder controle te krijgen. Wij adviseren u graag welke nutricosmetics en huidverzorging bij u past, om de beste resultaten te behalen om van je huidprobleem af te komen.

Wilt u ook weten welke huid verbeterende behandelingen er zijn voor uw huid? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor het maken van een afspraak voor een intake gesprek en huidscan!

Babor Beauty Spa Riel, uw specialist in huidproblemen, huidverbetering en huidverjonging voor Riel, Tilburg, Goirle, Oisterwijk, Breda, Waalwijk.

 

 

.

 

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Plaats een reactie