Acne op de rug

Acne op de rug

Heeft u last van acne op uw rug? Waardoor kan dit komen? En wat kan je er tegen doen? Meestal komen puistjes in het gezicht voor, maar ook op andere plekken van het lichaam kun je puistjes krijgen. Bijvoorbeeld in je hals, op je armen en rug. Dat is minstens net zo vervelend omdat die plekken ook regelmatig zichtbaar zijn. Welke oorzaken liggen aan de basis van puistjes op de rug? En wat kan je er aan doen? Als je moest kiezen dan heb je waarschijnlijk liever puistjes op je rug dan in je gezicht. Op je rug zijn puistjes verstopt onder je kleding, terwijl ze in je gezicht erg opvallen. Maar als het zomer is wil je natuurlijk ook zonder t-shirt op het strand kunnen liggen. Puistjes op je rug zijn moeilijker te bestrijden dan puistjes op je gezicht. Dit komt omdat de puistjes op je rug sneller ontsteken dan in je gezicht. Puistjes op je rug worden namelijk bedekt door kleding, en door de wrijving tussen je huid en kleding raken de puistjes op je rug ontstoken. En op je rug zweet je meer dan op je gezicht, waardoor de talgklieren meer actief worden. Het gevolg hiervan is dat de puistjes op je rug maar moeilijk weggaan en zich ook makkelijk uitbreiden. Ook is het voor de meeste vaak moeilijk om de puistjes op de rug goed te behandelen. Dit komt omdat je je gezicht makkelijk zelf kan reinigen, maar op je rug is dit een ander verhaal. Veel mensen besteden meer aandacht aan hun gezicht als aan hun rug. Puistjes op de rug zijn ook hardnekkig omdat de huid op de rug dikker is als op het gezicht. Hierdoor bevat de rug meer talgklieren, wat betekend dat er meer plekken zijn waar puistjes ontstaan. Wat je het beste kan doen is informeren bij je huidspecialist. Zij kunnen je helpen om van je acne af te komen, en goede informatie te geven. Want ook niet alle producten kan je op je lichaam smeren. Verder heb ik nog wel een paar gouden tips waar je vast mee kunt beginnen.

bbs acne op de rug

  • Zorg voor een goede hygiëne: douche altijd na het sporten of als je zweet.
  • Was je rug goed met een milde douchegel: Gebruik daarnaast ongeveer één keer in de week een scrub om je dode huidcellen te verwijderen. Maar doe dit niet als je open wondjes hebt. Je moet ook niet te hard scrubben, want dan kan je je puistjes openkrabben en dan begin je weer van voor af aan. Kies altijd voor een milde scrub uit de salon.
  • Afspoelen: Zorg dat je je lichaam goed met water afspoelt na het douchen. Anders kan het zijn dat er resten van je shampoo achterblijven op je rug, en dan krijg je verstopte poriën.
  • Wrijving: Probeer te voorkomen dat er wrijving ontstaat tussen je huid en een ander product. Draag daarom geen strakke of synthetische kleding.
  • Gebruik regelmatig een schone handdoek en draag ook schone kleding: Hierdoor voorkom je dat je rug een broeiplaats voor puistjes word.

Bij een instituut kunnen ze de acne effectief behandelen. Maar ook geeft de huidspecialist een goed advies over je huid. Vraag daarom altijd informatie bij een huidspecialist, er zijn vele mogelijkheden om binnen 8 weken je huid met de juiste verzorging thuis en de juiste behandelingen in het instituut onder controle te krijgen. Wij adviseren u graag welke nutricosmetics en huidverzorging bij u past, om de beste resultaten te behalen om van je huidprobleem af te komen.

Wilt u ook weten welke huid verbeterende behandelingen er zijn voor uw huid? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor het maken van een afspraak voor een intake gesprek en huidscan! Babor Beauty Spa Riel, uw specialist in huidproblemen, huidverbetering en huidverjonging voor Riel, Tilburg, Goirle, Oisterwijk, Breda, Waalwijk..

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Plaats een reactie