De rijpere huid

De rijpere huid

De rijpere huid… hier moet ik altijd even over na denken. Wanneer heb je een rijpere huid? Als je 40, 50 of 60 bent? Hoe herken je een rijpere huid? En wat kan je er aan doen om er nog stralend uit te zien?

Tot ongeveer ons 25ste levensjaar is je huid op haar mooist. De huid heeft dan een snelle celdeling en is stevig en elastisch. Na je 25ste begint langzaam de huidveroudering zijn intrede te doen. De eerste tekenen van huidveroudering zie je vaak door het verschijnen van fijne lijntjes rondom de ogen. Vanaf je 25ste word je celdeling langzamer, waardoor je huid minder snel herstelt en dus sneller ouder word. Bij de een gebeurt dit sneller als bij de ander.

Er zijn verschillende kenmerken van huidveroudering. Je kan rimpeltjes krijgen. Ook kan het zijn dat je kraaienpootjes rond je ogen en mond gaat krijgen. Je wenkbrauwen kunnen verlaagd worden. De oogleden kunnen uitzakken en je hals kan verslapt raken. Ook kan je gekleurde vlekjes op je gezicht, en handen krijgen.

bbs riel huidveroudering

Hier zijn een aantal gouden tips om huidveroudering uit te stellen.

  • Het is belangrijk om je huid goed te reinigen, doe dit 2 keer per dag met goede salon producten.
  • Het is belangrijk om zonnebrand crème te gebruiken, het liefst SPF 50
  • Drink voldoende water en het liefst niet roken.
  • Vermijd langdurige zon, en zonnebank
  • Drink zo min mogelijk alcohol, dit heeft namelijk een uitdrogende werking
  • Zorg dat je voldoende nachtrust krijgt
  • Scrub je huid regelmatig
  • Eet gezond en gevarieerd
  • Voldoende bewegen

Vraag altijd informatie bij een huidspecialist, er zijn vele mogelijkheden om de rijpere huid met de juiste verzorging thuis en de juiste behandelingen in het instituut te verbeteren. Wij adviseren u graag welke nutricosmetics en huidverzorging bij u past, om de beste resultaten te behalen om van je huidprobleem af te komen.

 

Wilt u ook weten welke huid verbeterende behandelingen er zijn voor uw huid? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor het maken van een afspraak voor een intake gesprek en huidscan!

Babor Beauty Spa Riel, uw specialist in huidproblemen, huidverbetering en huidverjonging voor Riel, Tilburg, Goirle, Oisterwijk, Breda, Waalwijk.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Plaats een reactie