Droge huid

Iedereen denkt het

’ik heb een droge huid’ In de winter tijd is dit ook vaak het geval. Dat komt omdat de koude en droge lucht veel vocht opnemen. Hoe komt het dat je een droge huid hebt? Wat zijn de klachten bij een droge huid? Hoe behandel je een droge huid?

De huidbarrière wordt hoofdzakelijk gevormd door de bovenste huidlaag, de opperhuid genoemd. Bij een gezonde huidbarrière is het vochtgehalte in de huid in balans, maar als de vetten in de huidbarrière om wat voor reden dan ook afnemen, dan verliest de huid vocht waardoor deze uitdroogt.

Een droge huid kan verschillende oorzaken hebben. Als het winter is, en het is koud buiten is de lucht ook droog. De luchtvochtigheidsgraad daalt waardoor je gezicht en/of lichaam droog kan worden. Dit kan trekkerig aanvoelen. Ook kan verwarming en airconditioning een invloed hebben op je huid. Hier komt namelijk droge lucht uit, waardoor je lichaam vocht verliest en droog aanvoelt. Ook een belangrijke oorzaak is slechte leefgewoonten. Te weinig drinken, ongezond eten en roken kunnen een droge huid veroorzaken. Ook heeft de zon een invloed op je huid. Een huid die vaak aan zonlicht is blootgesteld is vaak droog.

Er zijn verschillende klachten bij een droge huid. Een gevoel van een strakke huid, vooral na het douchen. Een huid die lijkt uitgedroogd. De huid ziet er ruw uit en voelt ook ruw aan. Er kan jeuk ontstaan door schilvering. Maar ook kunnen er fijne lijntjes in de huid komen waardoor u rimpeltjes kan krijgen. Als laatste kan de huid er rood uit zien.

Wist je dat

Zeep niet goed is voor je gezicht. Zodra je de zeep eraf haalt spoel je ook je lichaamseigen huidvetten weg waardoor je huid droog word.

Wilt u van uw droge huid af? Of wilt u meer informatie over goede verzorgingsproducten? Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief of klik hier voor een gratis intake afspraak te maken!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Plaats een reactie