Wat is striae en hoe te behandelen?

Wat is striae en hoe te behandelen?

Als je in korte tijd snel groeit, bijvoorbeeld in de puberteit, door veel trainen of tijdens een zwangerschap, dan kun je striae krijgen. Dit zijn groeistrepen. Onschuldig, maar voor velen erg vervelend. Bijna elke vrouw heeft last van striae op de benen, buik of borsten.

Groeistrepen zijn dunne strepen van enkele centimeters lang en enkele millimeters breed. Ze ontstaan wanneer het onderhuids bindweefsel uit elkaar getrokken wordt door snelle groei. Maar ook onder invloed van bepaalde hormonen zoals bijvoorbeeld het zwangerschapshormoon en mannelijk geslachtshormoon.

bbs riel striae boven benen

Behandelen

Groeistrepen zijn moeilijk te behandelen, omdat het eigenlijk littekens zijn. Daarom is het niet effectief om ze chirurgisch te laten behandelen. Dat zou leiden tot weer nieuw littekenweefsel. Als de strepen nog rood zijn van kleur, kan je ze masseren, dan kunnen ze voor een gedeelte minder worden. Als de strepen je eigen huidskleur hebben dan kan dat niet meer.

Er is helaas nog geen enkele behandeling die de striae helemaal laat verdwijnen. Wel zijn er diverse methodes waarmee je de strepen kunt laten vervagen.

Schoonheidssalons hebben diverse behandelingen. Zo is er de Skin Peeler, een Microdermabrasieapparaat waarmee de buitenste huidlagen verwijderd worden. Microkristalletjes slijpen de huid op de gewenste plaatsen af. Dit gebeurt laagje voor laagje. Tegelijkertijd worden de gebruikte kristallen en loskomende huidcellen weggezogen.

Voorkomen

Zoals bij alles geldt dat voorkomen beter is dan genezen. Zorg dat je je huid elastisch houdt tijdens zwangerschap of snelle gewichtstoename. Smeer je huid iedere dag in met een vette crème of amandelolie. Overmatig wassen en blootstellen aan droge lucht droogt je huid uit, voorkom dit dus.

Ook gezonde voeding houdt je huid soepel: je moet voldoende water drinken en veel groenten en fruit eten. Water drinken zorgt ervoor dat je huid niet uitdroogt en elastisch blijft. Groenten en fruit bevatten veel antioxidanten. Zij maken afvalstoffen onschadelijk en gaan het verouderingsproces tegen.

Wil je ook graag meer weten over striae en de behandelingen daarvoor? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis intake gesprek en huidscan.

Babor Beauty Spa Riel, uw specialist in huidproblemen, huidverbetering en huidverjonging voor Riel, Tilburg, Goirle, Oisterwijk, Breda, Waalwijk.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Plaats een reactie