Wat is Cellulitis?

Wat is cellulitis

De naam cellulitis wordt voor twee verschillende huidafwijkingen gebruikt, dat is een beetje verwarrend. Meestal wordt in het dagelijks leven met de term cellulitis (cellulite) bedoeld een ‘sinaasappelhuid’, een bobbelige huid van de bovenbenen bij vrouwen.

Met cellulitis of sinaasappelhuid wordt in de cosmetische industrie bedoeld een wat bobbelige structuur die de huid en het onderhuids bindweefsel kan krijgen. Het is geen ziekte en volkomen onschuldig. Cellulitis krijgt veel aandacht als schoonheidsprobleem. Billen en bovenbenen die er bobbelig uitzien passen niet in het schoonheidsideaal van slank en strak.

Cellulitis komt vrijwel uitsluitend voor bij vrouwen en het bevindt zich vooral op de billen en op de bovenbenen. De huid is hobbelig doordat er vetophopingen vlak onder de huid zijn ontstaan, in een onregelmatig patroon. Naast uitstulpingen lijken er ook deukjes of putjes te zijn, waardoor de huid wel een beetje lijkt op een sinaasappel huid.

bbs riel cellulitis 2

Oorzaken cellulitis

Overgewicht, teveel eten en te weinig lichaamsbeweging is een oorzaak, en het ouder worden waarbij de elasticiteit van de huid verloren gaat speelt ook een rol. Maar dit zijn niet de enige oorzaken, want cellulitis kan ook voorkomen bij jongeren, kinderen, en bij slanke vrouwen. Vetcellen die uitzetten lijken toch de belangrijkste verklaring te zijn in het ontstaan van cellulitis. Dit kan ook gebeuren zonder dat er sprake is van overgewicht. Als mogelijke factoren naast ouder worden, overgewicht, en gebrek aan lichaamsbeweging worden ook genoemd hormonale veranderingen die optreden tijdens de puberteit, zwangerschap, en de overgang, erfelijke factoren, en roken.

Behandelingen

Je hebt verschillende behandelingen tegen cellulitis, zo heb je de huid bindweefselmassage, vibratieapparaat, algen pakkingen, infrarood en radiogolven.

 

Wilt u ook weten welke huid verbeterende behandelingen er zijn voor uw huid? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor het maken van een afspraak voor een intake gesprek en huidscan!

Babor Beauty Spa Riel, uw specialist in huidproblemen, huidverbetering en huidverjonging voor Riel, Tilburg, Goirle, Oisterwijk, Breda, Waalwijk.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Plaats een reactie