Wat is een BB Cream, en wanneer gebruik je het?

Wat is een BB Cream?

We zien en lezen het allemaal, de BB cream. Het is razend populair. Je hebt BB cream ook in verschillende soorten, maten, en merken. Maar wat is BB cream nou eigenlijk?

Een BB cream is een ‘alles in één’-crème. De crème is een moisturizer, een sunblock én een foundation. Zo zouden BB creams je huid dus verzorgen, hydrateren, tegen de zon beschermen, oneffenheden camoufleren en net zo dekkend als foundation. Sommige BB creams beloven zelfs dat ze de huid verjongen.

BBS Riel BBcream

De ene crème is echter de andere niet. Welke crème bij je past, zal afhangen van je huid en je levensstijl. Of de crème op alle vlakken volledig aan je wensen voldoet, blijft ook dan nog de vraag. Zo zal je van sommige crèmes een grote hoeveelheid product moeten gebruiken om bij zonnig weer adequaat tegen de zon beschermd te zijn. Niet alle BB crèmes zijn even dekkend. Voor een droge huid kan het gebruik van enkel een BB cream niet voldoende zijn. Wij zouden eerder aanraden om de crème niet zozeer als ‘alles in één’-formule te gebruiken maar het product meer te zien als een getinte crème die verzorgt en tot op zekere hoogte beschermt tegen de zon en die bovendien de huid wat egaliseert. Voordeel van een BB cream is dat deze vaak wat lichter (minder compact en zwaar) is dan een foundation. Kortom, een BB cream kan een goede aanvulling op je dagelijkse beautyroutine zijn maar is daar niet een vervanging van.

Wilt u ook weten welke BB Cream geschikt is voor uw huid?  Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor het maken van een afspraak voor een gratis intake gesprek en huidscan! Babor Beauty Spa Riel, uw specialist in huidproblemen, huidverbetering en huidverjonging voor Riel, Tilburg, Goirle, Oisterwijk, Breda, Waalwijk.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Plaats een reactie