Wat is een zwangerschapsmasker en wat kun je er tegen doen?

Wat is een zwangerschapsmasker en wat kan je er tegen doen?

Zwangerschapsmasker (melasma, chloasma) is een bruine verkleuring van het gelaat en soms ook van de nek. De verkleuring ontwikkelt zich doorgaans langzaam en ontstaat zonder voorafgaande ontsteking van de huid. De meest typisch aangedane plekken zijn het voorhoofd, de huid over de jukbeenderen, de bovenlip en de kin. 
Melasma is een onschuldige vorm van hyperpigmentatie.

 

Wie krijgt een zwangerschapsmasker?

De aandoening komt typisch voor bij zwangere vrouwen. Daarom heet het ook ”zwangerschapsmasker”. Vooral in het 2e en 3e trimester kunnen vrouwen de verkleuring ontwikkelen. Over het algemeen verdwijnt de melasma weer geleidelijk na de bevalling. Bij volgende zwangerschappen komt de verkleuring doorgaans weer terug en niet zelden donkerder dan bij de voorgaande zwangerschap. 
Ook vrouwen die aanleg hebben voor het melasma en de anticonceptiepil gebruiken kunnen de typische verkleuringen in het gezicht ontwikkelen. Soms wordt melasma ook gezien zonder zwangerschapof anticonceptiepil gebruik.

bbs riel zwangerschapsmasker

Voorkomen

Je kunt een zwangerschapsmasker voorkomen door niet in de zon te gaan tijdens de zwangerschap. Ook is het belangrijk dat je jezelf beschermt en de huid verzorgt met een dagcreme met SPF50.

Wilt u ook weten welke huid verbeterende behandelingen er zijn voor uw huid? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor het maken van een afspraak voor een intake gesprek en huidscan!

Babor Beauty Spa Riel, uw specialist in huidproblemen, huidverbetering en huidverjonging voor Riel, Tilburg, Goirle, Oisterwijk, Breda, Waalwijk.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Plaats een reactie