Wat is en wat kun je doen tegen rosacea?

Wat is rosacea?

Rosacea is een veelvoorkomende huidaandoening in het gezicht die meestal rond het 30ste levensjaar ontstaat. Het komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.

Rosacea
De belangrijkste verschijnselen zijn:
– roodheid en langdurig blozen
– verwijde bloedvaatjes (couperose)
– bultjes(papels) en puistjes(pustels)
Andere symptomen zijn een branderig of prikkend gevoel, jeuk, een droge huid, verdikking van de huid(meestal van de neus) en vochtophopingen(oedeem). Ongeveer de helft van de mensen met rosacea heeft ook oogklachten, zoals droge ogen en oogontstekingen.
De oorzaak van rosacea is nog onbekend. Wel is duidelijk dat bepaalde bacteriën op de huid, zoals staphylococcus aureus, de meerderheid van alle huidontstekingen veroorzaken of verergeren. Ontsteking van de huid kan ook bij rosacea een rol spelen.
Rosacea is niet te genezen. Een goede behandeling en bepaalde leefstijladviezen helpen de klachten te verminderen.

Hoe ontstaat rosacea? 

Rosacea verloopt bij iedereen anders. Het begint meestal met verwijde bloedvaatjes(couperose), langdurig blozen of een blijvend rode huid. Ook kunnen er puistjes en bultjes ontstaan. Daardoor lijkt rosacea soms op acne. Na verloop van tijd kan de huid dikker worden, vooral bij mannen. Sommige mensen krijgen last van vochtophopingen in het gezicht.
Het is niet duidelijk wat de oorzaak van rosacea is. Er zijn wel een aantal factoren waarvan duidelijk is dat ze de klachten kunnen verergeren, de zogeheten rosacea-triggers.
Het gaat bijvoorbeeld om:
– warmte en koude
– stress en emotie
– zonlicht
– warme dranken
– gekruid eten
– alcohol
Het kan helpen om deze factoren te vermijden

Bij ons kunt u terecht voor een rosacea treatment om het zowel van binnen als van buiten aan te pakken voor het beste resultaat.

Wilt u meer weten over rosacea? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor het maken van een afspraak voor een gratis intake gesprek en huidscan!

Babor Beauty Spa Riel, uw specialist in huidproblemen, huidverbetering en huidverjonging voor Riel, Tilburg, Goirle, Oisterwijk, Breda, Waalwijk.

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Plaats een reactie