Vitiligo

Wat is vitiligo?

Wat is vitiligo?

Vitiligo is een huidziekte, waarbij de huid te weinig pigment heeft. Dit betekend dat er op sommige plekken op het lichaam geen kleur te zien is. Het is dus wit. Dit kunnen witte ronde plekken zijn.

Vitiligo

Vitiligo komt heel vaak voor. In de winter is de huid ook wat witter en dan zie je de plekken minder goed als in de zomer.

U kunt het laten behandelen in het ziekenhuis door middel van een speciale zonnebank. U zult dan wel vaak moeten komen, zo’n 2 keer per week. De zonnebank word op uw huid afgesteld en bouwt op. Hierdoor komen er soort van eilandjes in de huid.

Wat ook een oplossing is is Babor Tanning Spray.

bbs riel Babor spray tan

Dit zal er niet voor zorgen dat de vitiligo weggaat, maar het camoufleert wel.

 

Ook is het erg belangrijk dat u de witte vlekjes goed insmeert met zonnebrand. Omdat deze plekken geen pigment(kleur) bevatten is het belangrijk dat ze niet verbranden.

Wilt u meer weten over vitiligo? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor het maken van een afspraak voor een gratis intake gesprek en huidscan!

Babor Beauty Spa Riel, uw specialist in huidproblemen, huidverbetering en huidverjonging voor Riel, Tilburg, Goirle, Oisterwijk, Breda, Waalwijk.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Plaats een reactie