zonneallergie

Wat is zonneallergie?

Wat is zonneallergie?

Heerlijk, die eerste zonnestralen op je huid. Maar als je na een paar dagen zon jeukende rode bobbeltjes op je gezicht krijgt, ben je wat minder blij. Dit is niet de zomerlook die je in gedachten had. Misschien heb je last van een zonneallergie. Bij zonneallergie krijg je een abnormale huidreactie na een “normale” blootstelling aan zonlicht of andere lichtbronnen. En een zonnebrand middel werkt niet. Het werkt soms zelfs averechts.

De meest voorkomende vorm van zonneallergie

De meest voorkomende vorm van zonneallergie is polymorfe lichteruptie (PMLE). Polymorfe lichteruptie wil zeggen: huiduitslag die zich in verschillende uitingsvormen voordoet, onder invloed van zonlicht. Meestal begint de allergie op jong volwassen leeftijd. Zonneallergie ontstaat doorgaans 1 tot 5 dagen na blootstelling aan zonlicht. Enige uren worden de delen die zijn blootgesteld aan de zon rood. Er kunnen ook blaasjes of bultjes ontstaan die hevig jeuken. De huid voelt droog aan en er kunnen kleine schilfertjes ontstaan. Kenmerkend is dat de delen van het gezicht die zich in de schaduw bevinden niet zijn aangedaan, zoals het bovenste gedeelte van de kin.

Als je last hebt van zonneallergie kan je beter zo veel mogelijk uit de zon blijven. Wil je toch een zomers kleurtje? Kies dan voor de Spray Tan van Babor. Deze spray kan je zowel thuis als in het instituut laten doen. Het resultaat is een zomerfrisse, natuurlijk gebruinde teint als na een vakantie.

Ga je toch op vakantie? Neem dan onze SPF15 sunspray van Babor, deze voorkomt zonneallergie en beschermd je huid tegen zonnestralen. Deze kun je gebruiken voor het gezicht en lichaam.

Zonneallergie

Hier nog een paar tips, die helpen tegen zonneallergie:

– Blijf uit de zon tussen 11:00 en 15:00                                                                  – Kleding geeft de beste bescherming tegen zonnestralen                                                                                                                 – Een vochtige huid is gevoeliger voor zonlicht                                                    -Wind werkt verkoelend, maar maakt zonnestralen niet minder sterk                                                                                                                              – Sneeuw en zand reflecteren veel zonlicht, gras daarentegen weinig                                                                                                                                      – Een zonnebril die aan de zijkant gesloten is, geeft de beste oogbescherming                                                                                                               – Zonlicht komt ook onder de parasol.                                                                    – De zon heeft een groter effect als je stil ligt, dan als je beweegt                                                                                                                              – Zelfs als het bewolkt is, bereikt veel zonlicht de aarde.

Wilt u meer weten over zonneallergie? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor het maken van een afspraak voor een gratis intake gesprek en huidscan!

Babor Beauty Spa Riel, uw specialist in huidproblemen, huidverbetering en huidverjonging voor Riel, Tilburg, Goirle, Oisterwijk, Breda, Waalwijk.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Plaats een reactie