cosmeceuticals

Wat zijn cosmeceuticals?

Wat zijn cosmeceuticals?

Cosmeceuticals zijn verzorgingsproducten die tussen schoonheidsverzorging en geneesmiddelen liggen. Deze producten werken niet alleen oppervlakkig maar ook in de diepere lagen van de huid. Ook wel de levende cellenlaag genoemd. In deze lagen liggen de cellen die verantwoordelijk zijn voor de aanmaak van collageen en elastine, belangrijk voor de stevigheid en veerkracht van de huid. Cosmeceuticals stimuleren dus de celvernieuwing en de inwendige celfuncties. De werkstoffen in een cosmeceutical zijn in staat de huid blijvend te veranderen. De concentratie werkstoffen liggen veel hoger dan in een cosmeticalijn. Ook  de structuur van de producten is veel kleiner van molecuul waardoor het beter door de huid opgenomen wordt. Vaak bevat een cosmeceutical  retinol, glycolzuur, melkzuur, krachtige antioxidanten, vitamine E en C, hyaluronzuur, peptides, en stamcellen.

bbs riel DB Babor cosmeceuticals

Wat doet een cosmeceutical

Werkt preventief voor het behoud van een gezonde en jonge huid. Herstellen van zon-schade, minimalisatie van rimpels, kraaienpootjes, verslapping, pigmentatie en littekens, behandelen van huidproblemen zoals acne, pigmentvlekken, rosacea, droge huid, gevoelige huid, behandelen na chirurgische ingrepen of voorzorg.

Wilt u ook weten welke cosmeceuticals er zijn voor uw huid?? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor het maken van een afspraak voor een gratis intake gesprek en huidscan!

 

Babor Beauty Spa Riel, uw specialist in huidproblemen, huidverbetering en huidverjonging voor Riel, Tilburg, Goirle, Oisterwijk, Breda, Waalwijk

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Plaats een reactie