steelwratjes

wat zijn steelwratjes /fibromen en hoe kun je die behandelen?

Wat zijn steelwratjes en hoe kun je die behandelen

Een steelwratje of fibroom is een vrij klein aangroeisel op de huid, een huidflapje, meestal aan de hals, de romp, de liezen of de oksel. Een staalwratje kan ook in het gezicht voorkomen. Het zijn gesteelde rubberachtige, zachte goedaardige (benigne) huidtumoren; het is een onderhuids bindweefselgezwel of tumor. Meestal zijn ze huidkleurig, doch soms licht gepigmenteerd (iets donkerder gekleurd). Het kan gaan om een enkel steelwratje en soms komen ze in groepjes voor. Steelwratjes zijn niet besmettelijk. Steelwratten komen gewoonlijk voor in het okselgebied, de hals, de romp en de liezen. Ze kunnen ook op het ooglid voorkomen of op de behaarde hoofdhuid. Bij mensen met overgewicht komen ze vaak voor in de huidplooien. Meestal goedaardig, klein en zacht, soms iets donkerder gekleurd, onderhuids bindweefselgezwel. Meestal in de hals, oksel of lies, maar ook in andere weefsels en organen.

bbs Fibroom

Fibromen zijn eenvoudig te behandelen door het te coaguleren. We pakken het steelwratje vast met een pincet en branden het zo gelijk met de huid, waardoor je geen littekenvorming krijgt. Het is niet pijnlijk en zeer effectief.

Wil je ook graag van je steelwratjes / fibromen af neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis intake gesprek en huidscan.

Babor Beauty Spa Riel, uw specialist in huidproblemen, huidverbetering en huidverjonging voor Riel, Tilburg, Goirle, Oisterwijk, Breda, Waalwijk .

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Plaats een reactie